Ook Schoots wil naar Isle of Man TT

Wat een schitterende DVD allemaal teweeg kan brengen. Voor het zien van Closer to the Edge wist Nadieh Schoots uit Spijkenisse zeker dat ze nooit de Isle of Man TT zou rijden. Sterker nog, zelfs geen enkel stratencircuit zou op haar racekalender staan. Maar toen de aftiteling van Closer to the Edge begon, was ze gegrepen door het TT-virus. Vluchten kan dan niet meer.

Schoots: “De blik in de ogen van de rijders toen ze het hadden over de Isle of Man TT deed het. Daarbij stond ik afgelopen jaar tijdens het IDM vaak bij Branko Srdanov. Hij heeft mij geïnspireerd om door te zetten tot de TT. En hij was de eerste die mij niet voor gek verklaarde. Ik hoop echt van harte dat hij snel weer hersteld is en mij volgend jaar met de IRRC, International Road Racing Championship, voor kan rijden.”

“Mijn vader kwam een aantal weken geleden op LinkedIn een bericht tegen van Darren Hagger, de oprichter van BWMRC, British Women’s Motorcycle Racing Club. Hij wil meer publiciteit voor vrouwen in de motorsport en road racing in het bijzonder. Hij hoopt dit te bereiken door een team met alleen vrouwelijke rijders op te starten. Ik heb contact met ‘m opgenomen en Darren was heel enthousiast over mij als rijder. Zo kreeg mijn vage toekomstdroom ineens heel snel vorm.”

“Voorlopig staat deelname aan de Isle of Man TT gepland voor 2016. Het team zal volgend jaar al aan een aantal straatraces in Engeland deelnemen met Emily Coglan. Ik wil beginnen met een aantal IRRC-races. In 2015 maak ik de overstap naar Engeland voor onder andere de Manx GP met BWMRC. Aan het eind van dat jaar zal ik beslissen of ik klaar ben voor de IOM TT. Want ik wil wel een goed resultaat neerzetten natuurlijk!”

Op www.bwmrc.co.uk staat meer informatie over het bijzondere project van Hagger. Binnenkort hopelijk meer.

Foto: Facebook-pagina Nadieh Schoots

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.