woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ook Triumph in het WorldSSP-kampioenschap

Aangezien de Supersport-klasse van het WorldSSP in een nieuw jasje is gestoken, zal Triumph het komende seizoen ook deelnemen.

Voorheen was er een bovengrens van 600 cc voor viercilindermotoren en 675 cc voor driecilindermotoren. Nu deze limiet is komen te vervallen, zullen er veel nieuwe motoren in de WorldSSP te zien zijn, waaronder Triumph. Zij gaan de strijd aan met het Dynavolt-fabrieksteam. De racemotoren zijn gebaseerd op de Street Triple RS, waarvan de 765cc-driecilinder ook de standaardmotor is voor de Moto2.

WK Supersport voor dummies

De motoren worden bestuurd door Hannes Soomer (23) uit Estland en Stefano Manzi (22) uit Italië. Zij verschijnen voor het eerst aan de start tijdens het tweede weekend van april, de race vindt plaats in Spanje.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen