maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Opnieuw overwinning Van der Mark

Van der Mark had afgelopen weekend een goede start op het Autodromo do Algarve in Portugal. Hij dook na de leider van dat moment, Joshua Day, de eerste bocht in. Na een korte periode van stuivertje wisselen tussen de twee coureurs, wist de Nederlander een gat te slaan. Net als op Magny-Cours en de Nürburgring won Van der Mark met een paar seconden voorsprong. Day en Tomas Krajci eindigden als tweede en derde. Van der Mark heeft het seizoen als derde in het kampioenschap beëindigd, slechts met één punt verschil achter de tweede man Day. Met vier zeges heeft de Ten Kate Junior Team-coureur wel de meeste overwinningen dit jaar behaald. Een indrukwekkende prestatie in zijn eerste viertakt-seizoen.

Michael van der Mark: “Wat een fantastische manier om het seizoen af te sluiten. Het was een geweldige race en ik ben zo blij dat ik na Assen, de Nürburgring en Magny-Cours wederom gewonnen heb. Het was een schitterend jaar, mijn eerste viertakt-seizoen en mijn eerste jaar op de Ten Kate Honda CBR600RR. Ik kan haast niet geloven dat het zo goed gegaan is. Ik wil hierbij graag mijn team en mijn sponsors bedanken voor de geweldige steun.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen