Overwinning nummer twee voor Toby Price

Met een tijd van de 4 uur, drie minuten en 44 seconden heeft Australisch KTM-rijder zijn tweede overwinning van Le Dakar 2016 op zijn naam geschreven. Het tweede deel van de marathonetappe ging van San Salvador de Jujuy naar Uyuni en bezorgde veel van de rijders letterlijk hoofdpijn. De ijle lucht was overigens niet de enige uitdaging, want in de vernieuwde opzet van de marathonetappe werden rijders bij binnenkomst meteen gescheiden van hun machines. In de staat waarin ze etappe vier eindigden, dienden de motoren ook weer gestart te worden bij aanvang van etappe 5.

Vijfvoudig enduro-wereldkampioen Antoine Meo kwam als tweede binnen op ruim twee minuten achterstand. Stefan Svitko maakte het podium compleet voor Mattias Walkner en Joan Barreda Bort. Paolo Goncalves finishte als tiende, wat voldoende was om de leiding in het klassement te behouden. Argentijn Kevin Benavides wist ondanks een joekel van een crash toch aan de finish te komen, en staat nu zesde algemeen.

Onder onze landgenoten was er opnieuw weinig drama en de top-3 werd gevuld door exact dezelfde rijders als gisteren, in eveneens dezelfde volgorde. Snelst was Frans Verhoeven op plek 26 en Robert van Pelt kwam als 33e binnen voor Hans Vogels, die als 48e van de resterende 130 motorrijders aan de finish kwam.

ZESDE ETAPPE: Hoge hoogtes en vlakke vlaktes en route rond de Salar de Uyuni


Rijders hoeven niet te denken dat ze het makkelijk of rustig krijgen na de tweedelige marathonserie, want ook de etappe van vandaag is er eentje van niveau. De route loopt rond Salar de Uyuni, ‘s werelds grootste zoutvlakte, en belooft de langste Special Stage van dit jaars editie te zijn. Met 542 kilometers op snelheid is het behoorlijk aanpoten geblazen voor de rijders.

Opnieuw kan de hoogte kopzorgen gaan geven, aangezien de etappe verreden wordt tussen 3.500 en 4.200 meter hoogte. De motorrijders hoeven de mammoeten van Le Dakar vandaag niet te vrezen overigens, want de trucks rijden een andere route dan de auto’s, motoren en quads.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.