13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ultra-realistische R1M uit papier

Het eerste weekend zo na de Kerstvakantie, eens een keertje een weekendje thuisblijven en lekker ‘niets’ doen. Maar echt niks doen is ook zo saai. Sommigen vervallen dan in het onnodig afstruinen van eBay en Marktplaats, maar na de dure decembermaand kun je de aanschaf van die Yamaha R1M met amper kilometers op de teller ook echt vergeten. Tot zover dat je weekendje leuk zou worden…

Gelukkig heeft Yamaha de oplossing, in tweevoud! Het lost én je niets doen op en je hebt toch ook nog – ongeveer dan – die R1M in je woonkamer staan: Yamaha heeft namelijk een papieren modelbouwkit van de Yamaha R1M online geplaatst. En wat voor eentje! Alle details zijn aanwezig en mocht je het geheel secuur genoeg in elkaar zetten, dan lijkt het nog heel behoorlijk ook. ‘Ultra realistic’, noemt Yamaha het.

Het geheel is te downloaden in stappen. Vooralsnog staan de topkuip, tank en voorvork, motorblok, hoofdframe en de wielen online. Overige zaken zoals de kont en achterbrug verwachten we later ook nog wel online, maar voorlopig ben je hier wel zoet mee.

Zeker wanneer je bedenkt dat Yamaha’s eerste Paper Craft model, de 1999 R1, al uit 167 onderdelen bestond. De nieuwe R1M is opgebouwd uit liefst 914 (!) delen opgebouwd. Kort om, één weekend niks doen vullen is geen probleem. Meerdere weekeinden je gezin en bijbehorende verplichtingen ontlopen, lukt ook wel best.

Alle onderdelen zijn hier te downloaden en allicht zien we je resultaat graag tegemoet. Zullen we voor de feestdagen van 2016 afspreken?

[justified_image_grid ids=23057,23058,23059,23060]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen