Ultra-realistische R1M uit papier

Het eerste weekend zo na de Kerstvakantie, eens een keertje een weekendje thuisblijven en lekker ‘niets’ doen. Maar echt niks doen is ook zo saai. Sommigen vervallen dan in het onnodig afstruinen van eBay en Marktplaats, maar na de dure decembermaand kun je de aanschaf van die Yamaha R1M met amper kilometers op de teller ook echt vergeten. Tot zover dat je weekendje leuk zou worden…

Gelukkig heeft Yamaha de oplossing, in tweevoud! Het lost én je niets doen op en je hebt toch ook nog – ongeveer dan – die R1M in je woonkamer staan: Yamaha heeft namelijk een papieren modelbouwkit van de Yamaha R1M online geplaatst. En wat voor eentje! Alle details zijn aanwezig en mocht je het geheel secuur genoeg in elkaar zetten, dan lijkt het nog heel behoorlijk ook. ‘Ultra realistic’, noemt Yamaha het.

Het geheel is te downloaden in stappen. Vooralsnog staan de topkuip, tank en voorvork, motorblok, hoofdframe en de wielen online. Overige zaken zoals de kont en achterbrug verwachten we later ook nog wel online, maar voorlopig ben je hier wel zoet mee.

Zeker wanneer je bedenkt dat Yamaha’s eerste Paper Craft model, de 1999 R1, al uit 167 onderdelen bestond. De nieuwe R1M is opgebouwd uit liefst 914 (!) delen opgebouwd. Kort om, één weekend niks doen vullen is geen probleem. Meerdere weekeinden je gezin en bijbehorende verplichtingen ontlopen, lukt ook wel best.

Alle onderdelen zijn hier te downloaden en allicht zien we je resultaat graag tegemoet. Zullen we voor de feestdagen van 2016 afspreken?

[justified_image_grid ids=23057,23058,23059,23060]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?