maandag 15 april 2024

Vooruitblik: pakt Joan Mir direct z’n eerste matchpoint?

‘Natuurlijk hebben we te maken met druk en riskeren we ons leven, maar het is uiteindelijk wel ons vak. Echte druk hebben mensen die vanwege corona de huur niet kunnen betalen of hun gezin niet van eten kunnen voorzien. Dat is pas echte druk!’ Was getekend, Joan Mir. 

Zo’n man gun je toch gewoon de MotoGP-wereldtitel! Komend weekeinde kan het al zover zijn, hoewel Fabio Quartararo, Alex Rins, Maverick Viñales, Franco Morbidelli en Andrea Dovizioso ook nog altijd in strijd zijn om de 2020-titel. Rekenkundig dan. Vanwege de blokkenproblematiek bij Yamaha en de grote achterstand van Dovizioso vormt in mijn ogen enkel Rins nog een serieuze uitdaging.

Daarmee kun je dus al voorzichtig stellen dat Suzuki in ieder geval wereldkampioen gaat worden. Had dat aan het begin van het seizoen gezegd en je was maandenlang uitgelachen… Aan de andere kant, alles loopt in 2020 anders dus laten we eerst zondag maar eens afwachten!

Pakt Bo Bendsneyder direct door?

Nu zowel Bo Bendsneyder als NTS RW Racing GP helderheid heeft voor 2021, ben ik heel benieuwd wat ze komend weekeinde op Valencia gaan doen.

Motorsport: Opluchting na MotoGP Valencia I

Qua basissetting zit het wel goed, anders behaal je met minimale droogweertijd echt geen twee WK-punten in de Moto2. Wat mij betreft wordt Valencia II een goede indicatie van wat Bo en RW echt kunnen, iets dat we wellicht veel te weinig gezien hebben de laatste maanden. 

Het weer zal in ieder geval een stuk beter zijn dan afgelopen weekeinde en dat maakt het extra interessant. Tijdens Valencia I werden enkel de warming-up en race onder goede omstandigheden verreden. Of dat de reden van de twee WK-punten was, weten we zondagmiddag. Ik verwacht het in ieder geval niet, want rust is vaak de beste tuning gebleken.

Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen