Pata Honda klaar voor Assen

Vanaf vandaag barst het WK Superbike geweld weer los op het TT circuit Assen. Voor het Nederlandse Ten Kate team is het slechts een korte rit naar het circuit, want de werkplaats van Ten Kate is maar 60 kilometer rijden naar het zuiden vanaf Assen. Afgelopen zaterdag 20 april hebben de rijders Jonathan Rea en Leon Haslam genoten van de traditionele Ten Kate Pitstop dag, die door ongeveer 7.000 race fans werd bezocht. Beide Pata Honda rijders houden van de vloeiende layout die het circuit van Assen heeft. Rea heeft minstens een race gewonnen de afgelopen drie jaar dat hij met het team op Assen was. In 2009 behaalde Haslam een dubbel podium, met een tweede en derde plaats op een Honda.

Jonathan Rea, “Ik kijk er naar uit om weer de baan op te gaan. De jongens hebben veel werk verricht sinds Aragon en naar veel data gekeken, hopelijk hebben we een paar nieuwe instellingen die we kunnen proberen dit weekend”.

Leon Haslam, “Het was mijn eerste Pitstop dag en het was erg leuk, ik heb als passagier gereden tijdens de stijle wand show. Ik kijk er naar uit om weer met de motor op Assen te rijden. De bochten van circuit passen goed bij ons frame en er is geen lang recht stuk, daarom hopen we op goed resultaat dit weekend”.

 

Foto: 2Snap

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL