Pedrosa blikt vooruit

Dani Pedrosa staat halverwege het seizoen op een tweede plaats in het klassement, met zestien punten achterstand op de leider. Tijdens de afgelopen Grand Prix op Laguna Seca pakte hij elf waardevolle punten, met een gebroken sleutelbeen. 
 
Hoe is je lichaam na Laguna Seca?
‘om eerlijk te zijn ben ik erg blij. Wanneer je een grote inspanning levert en risico’s neemt zoals ik deed tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, als je dan een goed resultaat behaald en punten pakte, dan is dat erg belonend’. 
 
Op dit moment heb je zestien punten minder dan de leider. Welke evaluatie maak je op uit de vorige races?
‘In het algeheel denk ik dat het niveau goed was. We hebben goed gereden, ondanks we niet elke race perfect hebben gereden en we veel punten hebben laten liggen in de eerste drie races. Misschien is ons zwaktepunt consistentie, maar we vechten allemaal om de titel. Nu we naar het tweede deel van het seizoen gaan, moeten we ons hierin verbeteren om te kunnen vechten voor de titel’.
 
Hoe heeft de crash in Duitsland jouw seizoen beïnvloed?
‘We hebben de mogelijkheid verloren om punten te scoren. We hebben geen punten gepakt op de Sachsenring en we zijn er een paar verloren tijdens Laguna Seca wegens mijn blessure. Hopelijk ligt alles nu achter ons en hebben we een goede tweede seizoenshelft. Hopelijk zal het net zo zijn als het einde van 2012. Als ik elke race een goed resultaat behaal en geen fouten maak, dan maak ik kans op de titel. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.