Pedrosa breekt sleutelbeen

Honda-rijder Dani Pedrosa is erg goed op het circuit van Japan. Hij won er het meest van alle rijders, ook vorig jaar pakte hij er de zege. De Spanjaard begon ook dit weekend sterk op de Twin Ring Motegi. Maar het ging vrijdag mis tijdens de tweede vrije training. Een highsider maakte voortijdig een einde aan Pedrosa’s weekend. 

Pedrosa vertelt over zijn crash: “Ik ging voor de laatste keer naar buiten tijdens de vrije training en was bezig met mijn outing-lap. Toen verloor ik de achterkant heel kort tijdens de elfde bocht. Op het moment dat de achterband weer grip kreeg werd ik in de lucht gelanceerd.”

Pedrosa brak hierbij zijn sleutelbeen. Nu moet hij geopereerd worden. Een crash met een botbreuk tot gevolg komt natuurlijk nooit geleden, maar met drie races achter elkaar zal de achterstand die Pedrosa zal oplopen verre van minimaal zijn. De Honda-rijder gaat vanavond terug naar Spanje om daar geopereerd te worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.