zaterdag 15 juni 2024

Pedrosa breekt sleutelbeen

Honda-rijder Dani Pedrosa is erg goed op het circuit van Japan. Hij won er het meest van alle rijders, ook vorig jaar pakte hij er de zege. De Spanjaard begon ook dit weekend sterk op de Twin Ring Motegi. Maar het ging vrijdag mis tijdens de tweede vrije training. Een highsider maakte voortijdig een einde aan Pedrosa’s weekend. 

Pedrosa vertelt over zijn crash: “Ik ging voor de laatste keer naar buiten tijdens de vrije training en was bezig met mijn outing-lap. Toen verloor ik de achterkant heel kort tijdens de elfde bocht. Op het moment dat de achterband weer grip kreeg werd ik in de lucht gelanceerd.”

Pedrosa brak hierbij zijn sleutelbeen. Nu moet hij geopereerd worden. Een crash met een botbreuk tot gevolg komt natuurlijk nooit geleden, maar met drie races achter elkaar zal de achterstand die Pedrosa zal oplopen verre van minimaal zijn. De Honda-rijder gaat vanavond terug naar Spanje om daar geopereerd te worden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen