13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Pirro naar MotoGP

Michele Pirro promoveert van de Moto2 naar de MotoGP. De 25-jarige coureur komt volgend seizoen uit voor het CRT-team van Fausto Gresini op een Honda. Hij wordt teamgenoot van Spanjaard Alvaro Bautista.

Pirro maakte dit jaar indruk tijdens de slotrace van het seizoen in Valencia, toen hij won. De Italiaan droeg die zege op aan voormalig teamgenoot en landgenoot Marco Simoncelli. Nederlanders kennen Pirro voornamelijk van het 2010-seizoen toen hij voor Ten Kate reed in het WK Supersport en op Imola won. Pirro was ook eenmaal de beste in de Superstock 1000 (2007, Assen).

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen