Pirro naar MotoGP

Michele Pirro promoveert van de Moto2 naar de MotoGP. De 25-jarige coureur komt volgend seizoen uit voor het CRT-team van Fausto Gresini op een Honda. Hij wordt teamgenoot van Spanjaard Alvaro Bautista.

Pirro maakte dit jaar indruk tijdens de slotrace van het seizoen in Valencia, toen hij won. De Italiaan droeg die zege op aan voormalig teamgenoot en landgenoot Marco Simoncelli. Nederlanders kennen Pirro voornamelijk van het 2010-seizoen toen hij voor Ten Kate reed in het WK Supersport en op Imola won. Pirro was ook eenmaal de beste in de Superstock 1000 (2007, Assen).

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?