13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Politie controleert intensief rond TT van Assen

Je kunt de klok er op gelijk zetten… De politie zal vanaf donderdag het verkeer richting de TT van Assen in het hele land intensief controleren. Tot en met zondag zijn tientallen eenheden actief op zowel de snelwegen als de provinciale wegen van en naar het noorden.

Op allerlei plaatsen in het land wordt gecontroleerd op snelheid, onveilig rijgedrag en alcohol. Dit jaar zal ook speciaal worden gelet op de zichtbaarheid van kentekenplaten. De controles zullen opvallend en onopvallend zijn. Wie aan de kant van de weg wordt gezet, moet een alcoholcontrole ondergaan.

”Stoppen is blazen”, zegt een woordvoerder van het KLPD. ”Het gaat ons niet om zo veel mogelijk bekeuringen uit te schrijven, maar om de verkeersveiligheid.” De alcoholcontroles worden donderdag en vrijdag ook uitgevoerd bij de aankomst van de boot uit Engeland in Hoek van Holland en op zondagmorgen rond Assen, als veel TT-gangers weer naar huis gaan. ”Velen hebben zaterdagavond nog feest gevierd. Dat is natuurlijk prima, maar restalcohol kan ze parten spelen.”

De gemeenten Staphorst en Zwolle, de politie IJsselland en Rijkswaterstaat waarschuwen bermtoeristen die traditiegetrouw met duizenden langs de A28 de uittocht van de TT gadeslaan, voor onveilige situaties. Het weggedeelte tussen Staphorst en Zwolle bestaat sinds vorig jaar uit drie in plaats van twee rijstroken. Kon daar voorheen door de grote drukte alleen stapvoets worden gereden, nu is de verwachting dat het verkeer aanzienlijk sneller voorbij komt.

Politie en Rijkswaterstaat constateerden voorgaande jaren al dat toeschouwers veel te dicht bij de weg kwamen en zelfs dat ouders hun kinderen op de vluchtstrook lieten spelen. ”Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties.” Ook vraagt Rijkswaterstaat om geen spandoeken meer op te hangen aan viaducten. ”Spandoeken kunnen losraken en op de weg vallen.”

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelJamathi op TV Drenthe
Volgend artikelMis niets van de TT

Gerelateerde artikelen