woensdag 8 februari 2023

Positief Moto3-debuut RW Racing

Luis Salom heeft in Valencia voor het eerst op de Kalex-KTM gereden waarmee hij volgend seizoen in de Moto3 meedoet. In de test, georganiseerd door KTM, zette de coureur van RW Racing GP de snelste rondetijd neer. Met de 1.43.3 was zowel coureur als team dik tevreden. Onder toeziend oog van de nieuwe teammanager van RW Racing GP, de Zweedse oud-coureur Johan Stigefelt, reed Salom meer dan vijftig rondes.

Salom was onder de indruk van de Kalex-KTM. “Het is een makkelijk te rijden motor. Het vermogen is goed en komt er soepel in. Ik moest even wennen aan de zitpositie, het gedrag van de viertaktmotor en het remmen, maar doordat ik zelf op Mallorca al geruime tijd train met een viertaktje, ging dat vlot. De rondetijden laten het nog niet zien, maar de topsnelheid van deze motor is nu al hoger dan die van de 125cc-machines. Het belooft heel wat voor komend seizoen.’’

Kalex neemt de motor nu weer mee naar Duitsland voor verdere modificaties. Op 30 en 31 januari is de volgende test, ook weer op het circuit van Valencia. Omdat RW Racing GP nu nog maar één machine beschikbaar had, heeft alleen Salom gereden. Brad Binder, de tweede coureur waarmee het team volgend jaar uitkomt in de Moto3, zal bij de test van eind januari voor het eerst rijden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen