zondag 5 februari 2023

KNMV motorsportkalenders 2012

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de KNMV haar jaarlijkse kalendervergadering laten vervallen, zodat beter rekening kon worden gehouden met de diverse internationale sportkalenders. Hierdoor hoeven Nederlandse motorsporters minder te kiezen tussen samenvallende wedstrijden.

Johan Becker, sporttechnisch directeur KNMV: “Bij de motocrosskalender is het gelukt de ONK solo- en de ONK zijspanwedstrijden niet te laten samenvallen met het Belgisch kampioenschap, de ADAC-competitie (Duitsland) en ook niet met de Nederlandse IMBA-wedstrijden. Een groot compliment aan de motocrosscommissie van de KNMV, want het was een flinke opdracht.” Er wordt nog met een zevende organisator gesproken voor een ONK Zijspan/Quads /MX3 en Dames.

Een bijzonderheid in de ONK wegracekalender is de toevoeging van het ONK aan de British Superbikes, van 21 tot en met 23 september op het TT circuit in Assen. Alle sportkalenders zijn op de KNMV-website te raadplegen via de diverse sportpagina’s onder www.knmv.nl/sport. Voor de Supermotokalender geldt dat deze in de loop van volgende week bekend wordt. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen