woensdag 8 februari 2023

Selectie MX of Nations

De KNMV laat weten dat bondscoach Leon Giesbers een selectie heeft samengesteld bestaande uit Jeffrey Herlings, Marc de Reuver en Donny Bastemeijer. De selectie MX of European Nations wordt later bekend gemaakt.

In de open klasse gaat Jeffrey Herlings van start op de 350cc KTM-machine. Marc de Reuver is ondanks zijn valpartij in Loket fit genoeg om aan de start te verschijnen in de MX1-klasse en nu Glenn Coldenhoff geblesseerd is, zal Donny Bastemeijer de Nederlandse eer verdedigen in de MX2-klasse. Giesbers selecteerde Bastemeijer vanwege zijn goede resultaten bij de laatste EMX2-wedstrijden, met name de winst in Lommel.

Ter teambuilding en om zo fit mogelijk aan de start van de MX of Nations te verschijnen, gaat het Nederlandse team eind augustus naar Frankrijk voor een tweedaagse trainingsstage. Nederland nam voor het laatst in 2009 deel aan de MX of Nations (Italië) en bereikte destijds een 19e plaats. We zijn benieuwd wat de coureurs dit keer presteren!

In oktober zal Nederland ook deelnemen aan de MX of European Nations in Sevlievo, Bulgarije. De selectie voor dit evenement wordt later bekend gemaakt.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen