woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rea ontvangt Order Of The British Empire

Zesvoudig FIM Superbike-wereldkampioen Jonathan Rea heeft nog een prestigieuze onderscheiding aan zijn indrukwekkende collectie toegevoegd nadat hij in Buckingham Place in Londen de Order Of The British Empire (OBE) van The Princess Royal in ontvangst had genomen.

Nadat hij eerder al erkenning kreeg voor zijn sportieve prestaties met de onderscheiding Member of the British Empire, is zijn OBE een verdere publieke erkenning van zijn bewezen en aanhoudende succes en bijdrage aan de motorracesport via het gelaagde Britse honoursysteem.

MotoGP Australië: Alex Rins en Suzuki verrassende winnaars op Phillip Island

“Ik voel me nederig en vereerd dat ik opnieuw op dit niveau erkenning krijg voor mijn prestaties en bijdrage aan de motorsport. Het lijkt pas gisteren dat ik mijn MBE in ontvangst nam van prins William, maar een OBE ontvangen van The Princess Royal en tussen zoveel geweldige namen en legendes staan die er ook een hebben ontvangen, is meer dan ik me had kunnen voorstellen.”

De Noord-Ier woonde de ceremonie in de prestigieuze Blue Drawing Room in Buckingham Palace bij met zijn vrouw Tatia, zus Chloe en broer Richard, die allen aanwezig waren om hun steun te betuigen en deze opmerkelijke prestatie te vieren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen