dinsdag 18 juni 2024

Roan van de Moosdijk vervangt Fernandez in MXGP

Motorcrosser Roan van de Moosdijk is toegetreden tot Team HRC als vervanger van de geblesseerde Ruben Fernandez. Fernandez raakte geblesseerd aan zijn knie tijdens een incident in de eerste bocht van de MXGP van Argentinië en heeft een operatie ondergaan, waardoor hij voorlopig aan de zijlijn staat. Om die reden heeft Team HRC besloten om een andere coureur aan te trekken. Van de Moosdijk was beschikbaar en klaar om te racen, dus de deal werd snel rondgemaakt zodat hij kan deelnemen aan de derde ronde van het MXGP Wereldkampioenschap 2024 in Riola Sardo, Sardinië.

Van de Moosdijk had in 2023 een seizoen met veel blessures, maar slaagde er toch in om binnen 20 punten van de vijfde plaats in het MX2-kampioenschap te eindigen, met twee podiumplaatsen en één overwinning. Vanwege de leeftijdsregel moest hij dit jaar echter overstappen naar de MXGP-klasse. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen kon hij niet debuteren in de eerste twee rondes van 2024. Hij bleef echter trainen in de hoop op een latere datum een kans te krijgen om indruk te maken.

MXGP Spanje 2024: perfect weekend Jorge Prado

De kans kwam echter sneller dan verwacht, doordat Fernandez geblesseerd raakte in de eerste bocht van de eerste kwalificatierace van het jaar. Fernandez heeft nog geprobeerd om aan de start te verschijnen in zijn thuis-GP in Spanje een paar weken later, maar dat lukte niet. Dit opende de deur voor Van de Moosdijk, kampioen van de EMX250-klasse in 2019. Hoewel een week voorbereiding op een nieuwe motor niet ideaal is om je debuut te maken in het zwaarste motorcrosskampioenschap ter wereld, zal de getalenteerde 23-jarige coureur alles geven om zichzelf aan de top van de MXGP-klasse te vestigen.

Team HRC heeft veel succes gehad bij het ontdekken en begeleiden van jong talent, met Tim Gajser en Fernandez als voorbeelden van het feit dat de Honda CRF450R een geweldig platform is om de overstap te maken vanuit de MX2-klasse. Nu is het de beurt aan Van de Moosdijk om die sprong te maken, te beginnen op 6-7 april in het zware zand van Riola Sardo.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen