vrijdag 1 maart 2024

Rossi beboet na aanvaring met Marquez

Foto: ANP

Een – misschien wel – seizoensbeslissend moment in de MotoGP-wedstrijd gisteren op het circuit van Sepang in Maleisië. De twee grootste kemphanen in het veld, Rossi en Marquez, kwamen op een vervelende manier in contact met elkaar op de baan. Tijdens de wedstrijd streden de twee om de derde plaats achter Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo.

In één ronde wisselden de twee maar liefst negen keer van positie. Een vete die we al meerdere malen dit seizoen hebben mogen aanschouwen. Echter komt het gevecht in de zevende ronde van deze wedstrijd tot een abrupt einde. Rossi haalt Marquez in en rijdt op bocht 14 af. Vervolgens snijdt hij deze bocht ongewoon laat aan. Marquez die aande buitenkant om de Italiaan probeert heen te komen wordt door deze manouevre tegengehouden. Rossi blijft vervolgens net iets langer dan verwacht in zijn ongewoon brede bocht; Marquez anticipeert verkeerd en maakt een lowsider. Op beelden vanaf de grond lijkt het of Rossi een trap uitdeelt waarna Marquez ten val komt. Op beelden uit de helikopter lijkt dat echter niet het geval te zijn. Rossi rijdt na zijn actie naar de derde plaats op het podium.

Na de wedstrijd laait de discussie op. Het rijgedrag van Marquez zou Rossi de wereldtitel gekost hebben – althans, dat vindt Rossi zelf. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de Spanjaard te laten crashen maar om hem enkel van zijn lijn te krijgen. Hij had naar eigen zeggen schoon genoeg van de Spanjaard die hem probeerde af te remmen. Na het bekijken van Vale’s rondetijden lijkt dat argument echter niet gegrond te zijn. Ook de raceleiding is het met dat argument niet helemaal eens. De Italiaan heeft namelijk drie strafpunten gekregen en zal de volgende wedstrijd vanaf de laatste positie moeten starten. Met het oog op het klassement denkt Rossi dat daarmee zijn volgende wereldtitel te ver weg is. Lorenzo staat nu namelijk nog maar zeven punten achter hem.

Bekijk de actie hieronder en oordeel zelf: opzet van Rossi, domme pech voor Marquez of een combinatie van de twee?

/p>

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen