Rossi beboet na aanvaring met Marquez

Foto: ANP

Een – misschien wel – seizoensbeslissend moment in de MotoGP-wedstrijd gisteren op het circuit van Sepang in Maleisië. De twee grootste kemphanen in het veld, Rossi en Marquez, kwamen op een vervelende manier in contact met elkaar op de baan. Tijdens de wedstrijd streden de twee om de derde plaats achter Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo.

In één ronde wisselden de twee maar liefst negen keer van positie. Een vete die we al meerdere malen dit seizoen hebben mogen aanschouwen. Echter komt het gevecht in de zevende ronde van deze wedstrijd tot een abrupt einde. Rossi haalt Marquez in en rijdt op bocht 14 af. Vervolgens snijdt hij deze bocht ongewoon laat aan. Marquez die aande buitenkant om de Italiaan probeert heen te komen wordt door deze manouevre tegengehouden. Rossi blijft vervolgens net iets langer dan verwacht in zijn ongewoon brede bocht; Marquez anticipeert verkeerd en maakt een lowsider. Op beelden vanaf de grond lijkt het of Rossi een trap uitdeelt waarna Marquez ten val komt. Op beelden uit de helikopter lijkt dat echter niet het geval te zijn. Rossi rijdt na zijn actie naar de derde plaats op het podium.

Na de wedstrijd laait de discussie op. Het rijgedrag van Marquez zou Rossi de wereldtitel gekost hebben – althans, dat vindt Rossi zelf. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de Spanjaard te laten crashen maar om hem enkel van zijn lijn te krijgen. Hij had naar eigen zeggen schoon genoeg van de Spanjaard die hem probeerde af te remmen. Na het bekijken van Vale’s rondetijden lijkt dat argument echter niet gegrond te zijn. Ook de raceleiding is het met dat argument niet helemaal eens. De Italiaan heeft namelijk drie strafpunten gekregen en zal de volgende wedstrijd vanaf de laatste positie moeten starten. Met het oog op het klassement denkt Rossi dat daarmee zijn volgende wereldtitel te ver weg is. Lorenzo staat nu namelijk nog maar zeven punten achter hem.

Bekijk de actie hieronder en oordeel zelf: opzet van Rossi, domme pech voor Marquez of een combinatie van de twee?

/p>

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.