Rossi officieel weg bij Ducati UPDATE

UPDATE 10-8-2012
Het was al lang geen geheim meer, het is eigenlijk niet eens nieuws te noemen maar toch… Valentino Rossi rijdt zoals verwacht de komende twee jaar weer voor Yamaha in de MotoGP. De Italiaan wordt teamgenoot van Jorge Lorenzo en krijgt dus de beschikking over een M1 in fabriekstrim.

Voordat Rossi overstapte naar Ducati kwam hij natuurlijk ook uit voor Yamaha. En met succes! Hij werd vier keer wereldkampion (2004, 2005, 2008 en 2009). Dit succes kwam mede dankzij 46 (hoe ironisch…) zeges die hij met zijn M1 in zeven jaar wist te pakken.

Ook zijn laatste GP-zege behaalde Rossi op een Yamaha. Dat was de GP van Maleisië in 2010. Daarna volgde met Ducati enkel een tweede en derde plaats in de laatste twee Franse GP’s.

BERICHT 10-8-2012
Het moment is daar, Ducati heeft zojuist aangekondigd dat Valentino Rossi aan het einde van 2012 na twee dramatische seizoenen het GP-team van de Italianen vaarwel zegt. Voor het echter zover is, staan er nog acht (!) races op het programma. Ducati kan enkel hopen dat Rossi nog ergens de motivatie vandaan weet te halen om nog één keer te schitteren op de Desmosedici al is het leed natuurlijk al lang geleden.

Want wat begon als een droomcombinatie is geëindigd in een regelrechte nachtmerrie. Vanaf de eerste test had Rossi grote problemen met de Desmosedici. Ducati probeerde van alles, Rossi probeerde van alles maar de problemen werden alleen maar groter.

Voor Rossi is er eindelijk zicht op een betere toekomst want hij gaat terug naar Yamaha. Officieel is dat overigens nog niet maar dat is slechts een kwestie van tijd. Voor Ducati is er nog maar weinig zicht op beter. Casey Stoner, de enige die de Desmosedici echt aan het rijden kreeg, stopt aan het einde van het seizoen. En als zelfs Rossi het niet lukt, wie moet het dan wel voor elkaar krijgen in 2013? Ducati schijnt het te weten want ze zijn er van overtuigd dat ze volgend jaar ‘op het hoogste niveau’ kunnen opereren.

Wij zijn heel benieuwd…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?