dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi wil meteen vlammen

Dani Pedrosa, Marc Marquez, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi bij de gebruikelijke persconferentie op de dag voorafgaand aan de eerste trainingsdag (foto: Ad van de Graaf).

Valentino Rossi verdedigt zaterdag een minieme voorsprong van één punt op zijn teamgenoot Jorge Lorenzo. Hoewel Rossi in Assen kan bogen op een veel betere geschiedenis dan Lorenzo, zit hij wel met het feit dat Lorenzo de afgelopen vier GP’s achter elkaar wist te winnen. Lorenzo begint vrijwel elke GP vanuit een betere aanvangspositie dan Rossi, omdat de Spanjaard in de kwalificatie sneller is dan zijn Italiaanse teamgenoot. 

Rossi: “Om met Jorge te kunnen vechten moet ik vanaf het eerste moment geconcentreerd zijn. Jorge is in de kwalificatie altijd iets sneller dan ik. De Ducati’s en de Suzuki’s profiteren van de zachtere banden. Ik moet beter kwalificeren. In Barcelona verloor ik veel tijd om op de tweede plaats te komen. Jorge was toen al te ver weg. Maar goed, Jorge heeft wel dezelfde motor en dezelfde banden als ik.” Met andere woorden: Rossi weet dat het aan hemzelf ligt dat hij er na de kwalificatie niet beter bij staat.

De test daags na de GP van Catalunya viel grotendeels in het water. Yamaha week daarna twee dagen uit naar Aragón. Daar testte Rossi een nieuw frame. Rossi: “Het was belangrijk geweest als ik daar in Barcelona mee had kunnen rijden, want daar hadden we een direct vergelijk kunnen maken met het frame waar ik in de race mee heb gereden. Ik ga hier in Assen met het nieuwe frame beginnen.”

Ook Marquez testte met een ander frame. In zijn geval was het zijn frame van afgelopen jaar. Marquez: “Het gevoel leek op dat van vorig jaar. Ik kon er meer fouten mee maken dan met het frame van dit jaar, zonder het direct tot een valpartij leidde.”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen