Ruben Xaus mist Silverstone

Op bijgaande foto laat Ruben Xaus zien dat hij een groot artiest is op de motor. Maar ook bij de Spanjaard gaat er wel eens iets mis. Tijdens de eerste ronde van de eerste race op het circuit van Brno in Tsjechië maakte de superbikecoureur een lelijke smakker. Aanvankelijk leek er, zelfs na een scan, niets aan de hand. Ruben echter bleef pijn in zijn rug voelen. Een tweede onderzoek bracht aan het licht dat hij een gebroken wervel heeft. De onfortuinlijke coureur zal daarom voorlpig rust moeten houden en komend weekend de races op Silverstone (Engeland) moeten missen. Misschien kan hij er begin september weer bij zijn als het WSBK zijn opwachting maakt in Duitsland op de Nürburgring.

Op Silverstone zal Xaus worden vervangen door Karl Muggeridge. De Australiër reed al eerder voor Ten Kate. Hij maakte deel uit van het Castrol Honda Team in 2005 en 2006. Een jaar daarvoor, in 2004, werd Muggeridge op een Ten Kate Honda wereldkampioen in de klasse Supersport.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.