donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

RW Racing GP op zoek naar nieuw materiaal

KTM levert in 2015 geen blokken meer aan framebouwer Kalex, waardoor enkele teams uit moeten kijken naar nieuwe machines. Dat geldt ook voor het enige Nederlandse GP-team, RW Racing GP. Teammanager Jarno Janssen kreeg dit afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd in Assen te horen. Met welk merk het team de toekomst aan gaat, is nog verre van duidelijk. ‘Ik weet het niet, er is natuurlijk een aantal opties. KTM, Husqvarna, Mahindra of Honda.’

Budgettechnisch blijkt het vooral een moeilijke kwestie te zijn. ‘Als we met Kalex en KTM door hadden kunnen gaan, hadden we honderdduizend euro per coureur nodig om weer met volledig nieuw materiaal te rijden. We hebben natuurlijk al de nodige spullen liggen en dus ligt de prijs niet al te hoog.’ Voor de andere merken is dat wel even anders. Wil RW Racing GP aan de slag gaan met KTM of Mahindra, dan hebben ze ruim 250.000 euro per rijder nodig. Honda spant zelfs de kroon, waarbij een seizoen kan oplopen tot ruim zo’n 400.000 euro de man.

Een ander serieuze optie is het verlaten van de GP-wereld. ‘De sponsormarkt op dit moment is dramatisch en dat is al een tijdje zo. We zijn bezig met het bekijken van enkele projecten, maar het kan ook zo zijn dat we genoodzaakt zijn om te stoppen.’ Een mogelijkheid om de toekomst toch veilig te stellen, is een project aangaan met buitenlandse investeerders, dat dan eventueel ten koste gaat voor de Nederlandse inbreng binnen het team. ‘We zijn nu de plannen naast elkaar aan het leggen om te kijken of daar een succesvolle samenwerking tussen kan zitten.’

foto Guus van Goethem 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen