Schacht naar EAB Ten Kate Junior Team

Alex Schacht zal komend seizoen de kleuren van het EAB Ten Kate Junior Team verdedigen in het EK Superstock 600-kampioenschap. De 20-jaar oude Deen heeft een driejarig contract getekend met het jeugdteam van het Pata WK Superbike en WK Supersport Team. Schacht kende afgelopen jaar een lastig debuut in het WK Supersport omdat hij door onder andere een aantal technische problemen nooit zijn echte snelheid kon tonen. In het verleden maakte Schacht echter wel indruk in het EK Superstock 600. Zo werd hij in 2012, het jaar waarin Michael van der Mark kampioen werd, vierde.

Alex Schacht (STK600): “Ik ben echt ongelooflijk blij met de driejarige deal met het EAB Ten Kate Junior Team. Afgelopen seizoen heb ik een paar lastige momenten gehad, maar ook heel veel geleerd. De terugkeer in het EK Superstock 600 voelt dan ook niet als een stap terug en ik ben vol vertrouwen dat we het hele seizoen competitief kunnen zijn. Ik wil graag teameigenaar Ferry Schoenmakers, teammanager Manuel Cappelletti, mijn familie, mijn sponsors en heel veel anderen bedanken voor deze geweldige kans!”

Manuel Cappelletti (teammanager): “Ik ben erg tevreden dat we Alex Schacht hebben gecontracteerd voor het EK Superstock 600. Afgelopen jaar was niet gemakkelijk voor hem, maar hij heeft regelmatig laten zien erg snel te kunnen zijn en dat geeft veel vertrouwen. Hij heeft bovendien veel geleerd in zijn WK Supersport-debuutjaar en dat is belangrijk en zeer bruikbaar voor onze EK Superstock 600-campagne. Ik kijk er erg naar uit om met Alex samen te gaan werken!”

Ferry Schoenmakers (teameigenaar): “Ik ben tevreden dat we nu al onze eerste rijder voor 2014 kunnen aankondigen. Alex heeft twee jaar in het EK Superstock 600 gereden, dus we kennen hem goed. Hij was in 2012 op Brno en Silverstone dicht bij een podiumklassering en dat laat nog maar een keer zien dat hij snel is. Voor de eerste race gaan we een aantal keer testen. Waar en wanneer wordt later bekend gemaakt. Ik weet zeker dat het een fantastisch jaar gaat worden met Alex en ik kijk er dan ook erg naar uit!”

Het EAB Ten Kate Junior Team zal de EK Superstock 1000-rijder snel bekend maken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?