Schalken naar Amici Hoegee Suzuki

Peter Schalken (links op de foto) rijdt in 2012 voor het Amici Hoegee Suzuki Team. Dit verrassende nieuws maakte de coureur uit Dussen bekend nadat de samenwerking met Verolme Graficom onlangs plotseling werd beëindigd. De 28-jarige Schalken treedt aan in de meest prestigieuze Nederlandse wegraceklasse, het Dutch Superbike. Schalken krijgt de beschikking over de Suzuki GSX-R1000, geprepareerd door Marc Hoegee (rechts).

Schalken: “Het nieuws dat mijn voormalige sponsor besloot te stoppen in de motorsport kwam voor mij als een grote verrassing. We hebben als team in twee jaar iets heel moois opgebouwd. Door dit besluit zag mijn racetoekomst er ineens heel anders uit. Marc Hoegee, tuner van Suzuki, wilde gelukkig graag met mij doorgaan. Daarnaast wilde Amici een rijder hebben uit het land van Heusden en Altena. Ik ken alle mensen van het Amici team goed en zag de samenwerking meteen zitten.”

Naast Schalken bestaat het Amici team in 2012 uit de Supersport 600-coureurs Nigel Walraven en Erwin Druijff.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?