Schoots richt pijlen op EK Superstock 1000

De eerste vrouw die punten in het EK Superstock 1000 pakt. Met deze ambitieuze insteek is de 22 jaar oude Nadieh Schoots een online pr-offensief begonnen dat haar komend seizoen moet brengen in de sterk bezette Superstock 1000-klasse. Aan inzet kan het in ieder geval niet liggen, want Schoots was onlangs één van de deelneemsters aan de Zeelenberg Speedweek. 

“Tijdens die bijzondere week, heb ik mij vooral gericht op het aanleren van de specifieke rijstijl die nodig is voor de 1000cc Superbike’s. Daarnaast wilde ik een bevestiging krijgen dat ik het niveau van het EK Superstock 1000 aan kan. Die bevestiging heb ik gelukkig gekregen! Sterker nog, ik was de snelste vrouwelijke deelnemer ooit aan de Speedweek.” 

Ook buiten het circuit staat alles bij Schoots in het teken van racen. Zo volgt ze een speciaal voedingspatroon en doorloopt ze dagelijks een speciaal trainingsschema. Maar ondanks al deze positieve berichten is er één probleempje… Het budget is nog niet helemaal rond, al gaat het de goede kant op.  

Schoots: “De eerste voorjaarstest van mijn hopelijk aanstaande team zal midden januari op Portimao in Portugal zijn. Als ik het budget rond krijg, ben ik daarbij! Ik zit nu al bijna op de helft en er is nog meer dan genoeg ruimte op de motor en m’n pak. Ik mag helaas nog geen naam naar buiten brengen, maar het team waarmee ik praat heeft meerdere rijders opgeleid van achteraan het startveld naar standaard in de punten. Soms zelfs binnen één seizoen! Tijdens de recente Salon de la Moto in Parijs heb ik ze nog uitgebreid gesproken en dat gaf wederom een heel goed gevoel. Ik hoop dan ook echt dat de deal rond komt.” 

Meer informatie is te vinden op www.nadieh-racing.nl. Via deze website kun je ook in contact komen met Nadieh en haar manager. Aangezien de Nederlandse, als alles doorgaat, de enige vrouw in het grote startveld zal zijn, is veel media-aandacht gegarandeerd. Wij zien hier een hele mooie win-winsituatie ontstaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.