Scott Deroue naar de GP’s

Scott Deroue heeft voor twee jaar getekend bij RW Racing GP, het team van Roelof Waninge waarvoor Jasper Iwema de afgelopen seizoenen reed. Hij zal een team vormen met de reeds eerder gecontracteerde Spaanse Ana Carrasco. Een voortzetting van de GP-carriere van Jasper Iwema lijkt hierdoor erg broos. Hoewel Iwema stelt dat er nog wat opties openstaan, zal hij op zoek moeten naar een nieuw team en die zijn in de GP-wereld schaars.

 

RW Racing laat weten dat er onvoldoende draagkracht was om met Iwema door te gaan. De vier overwinningen van Deroue in de Red Bull Rookies Cup lijken doorslaggevend geweest te zijn, zeker gezien de matig tot teleurstellende resultaten van Iwema. Een stijgende lijn was er bij de Nederlandse motorcoureur niet meer waar te nemen.

 

Teammanager Jarno Janssen laat weten dat Deroue niet meer druk op z’n schouders wordt gelegd dan de verwachting een stijgende lijn te laten zien. Hij krijgt hier twee jaar de tijd voor.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.