Jeffrey Herlings breekt been

Jeffrey Herlings stortte zich de afgelopen tijd op duurtrainingen. Want nadat hij in Bastogne hard was gevallen en hij verplicht rust moest nemen, werd het inmiddels weer tijd om op bereconditie te komen. Het vele hardlopen en andersoortig trainen heeft tot een kleine stressfactuur in zijn been geleid, dat is een héél klein scheurtje dat puur door overbelasting ontstaat. Juist dat kleine breukje is nu door nog meer overbelasting uitgescheurd tot een echte breuk.

 

Het wrange is dat Herlings wel pijn in zijn been heeft gevoeld, en daarom ook naar een dokter is geweest. Daar werd echter geen stressfactuur geconstateerd waardoor Herlings de pijn heeft verbeten en hard doortrainde. Dit heeft het microscheurtje uiteindelijk doen doorscheuren. Het betreft vanzelfsprekend wel een zogenaamde ‘mooie breuk’, welke snel zal helen. Zijn WK-programma, dat in maart weer van start gaat, loopt dan ook absoluut geen gevaar. Hij zal zo’n vier weken moeten rusten, waarbij zwemmen z’n enige mogelijkheid tot training is, en zal hierdoor slechts losse wedstrijden in februari moeten laten schieten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?