Simoncelli langer in MotoGP

Marco Simoncelli (foto) rijdt ook in 2012 op een fabrieks-Honda van Gresini Racing. Dat heeft het team woensdag laten weten. Simoncelli maakte vorig jaar zijn debuut in de koningsklasse. Dit jaar is hij regelmatig in de frontlinie te zien. Daarnaast lag hij ook vaak onder vuur. Maar toch, Simoncelli pakte al twee keer pole position,  onder meer tijdens de TT van Assen, en eindigde in de GP van Tsjechië als derde.

De Italiaanse MotoGP-rijder Loris Capirossi kan komend weekeinde niet starten in de Grand Prix van Japan. De routinier heeft nog te veel last van de schouderblessure die hij opliep door een val bij de vorige race in Aragon (Spanje), meldde zijn team Pramac Ducati. Damian Cudlin zal Capirossi vervangen op het circuit van Motegi. De 29-jarige Australiër maakt zijn debuut in de MotoGP.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?