zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Speciale ’58 Sic’ geveild

Tijdens de GP van Mugello schonk Honda aan de ouders van de overleden Marco Simoncelli twee motoren om hun zoon voor altijd te kunnen herinneren. De RC212V racemachine zal in het Simoncelli Museum terechtkomen, terwijl de speciale Honda CBR1000RR geveild ging worden. Dat is inmiddels gebeurd en de door Aldo Drudi ontworpen ’58 Sic Special Edition’ ging voor € 50.110,- onder de hamer.

Dat geld gaat gebruikt worden om goede doelen te steunen via de stichting die voor de verongelukte Simoncelli in het leven geroepen is. De unieke Honda gaat op de EICMA in Milaan overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar. Meer informatie over Simoncelli’s stichting is te vinden op www.marcosimoncellifondazione.it.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen