Sportcolumn: Tijd voor bezinning

De cross gaat altijd door. Oké, toegegeven, ik heb deze uitdrukking geleend van het veldrijden, maar kijkend naar de recente nieuwsberichten is het ook prima toepasbaar op die anders cross. Motorcross. Al leek het er lange tijd op dat de MXGP Valkenswaard helemaal geen coronavirus nodig had om niet door te gaan, vanwege gedoe met vergunningen.

Ook de MXGP in Engeland verliep met horten en stoten, nadat onder andere het complete startgebouw aan gort werd geblazen door de zoveelste heftige storm van dit jaar. Tel daarbij op het niet doorgaan van de MotoGP in Qatar en zelfs de hele Grand Prix in Thailand plus het WorldSBK op Losail en je kunt een trend zien die je eigenlijk helemaal niet wilt zien…

Overdreven? Ik vond dat zelf ook tot Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta in een statement verklaarde dat er ‘absoluut een 2020 MotoGP-seizoen komt’. Ho wacht, zo ver had ik nog niet nagedacht, maar klaarblijkelijk wordt/werd er dus echt rekening gehouden met het niet doorgaan van het Wereldkampioenschap Wegrace vanwege corona. En eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd als je weet dat bijvoorbeeld de Zwitserse overheid evenementen waar meer dan duizend toeschouwers komen voor tenminste de hele maand maart heeft verboden. Tenminste…

Uiteindelijk zal het ook wel allemaal meevallen – hoop ik –, maar toch lijkt het mij een goed idee voor een beetje bezinning in deze vrij rustige motorsportperiode. Want het coronavirus en niet meewerkende overheden zijn niet de enige recente bedreigingen. Wat te denken van strenge vanggewasregels waar vooral de endurosport last van heeft? Of de stikstofcrisis, waardoor het zelfs even heel spannend werd of het speciale crosscircuit dat nodig was voor de Motocross of Nations in Assen wel opgebouwd kon worden.

Tot nu toe loopt het elke keer met een sisser af, maar zelfs een beroepspositivo weet dat je daar niet vanuit kunt blijven gaan…

Marien Cahuzak
Sportcoördinator

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?