Stoner weer op de RC213V

Stoner, die stopte met MotoGP racen aan het einde van seizoen 2012, deed een tweedaagse Motegi test op dinsdag en woensdag. De eerste dag liep compleet in het water door regen, daardoor werden er maar zes ronden verreden. Op de tweede dag kon de Australiër de hele dag gebruik maken van het circuit en in totaal 47 rondes rijden. Hij begon zijn werkzaamheden met de 2013 RC213V en switchte later naar de 2014 prototype.
 
`Gelukkig was het weer op woensdag een stuk beter, in feite was het aardig heet, en waren we in staat om te werken aan ons testprogramma,´ verklaarde Stoner. `We hadden een productieve dag in het algemeen en gelukkig was het test plan niet te hectisch, dus waren we in staat om vandaag het meeste testwerk gedaan te krijgen na de verregende dag gisteren. Het was geweldig om weer het team te zien, ook al waren er maar weinig mensen.´
 
Stoner reageerde verwerpend op de geruchten over een terugkeer met wildcard deelnames aan races tussen nu en het einde van het 2013 MotoGP seizoen: ‘Het voelde goed om weer op de motor te stappen na negen maanden en ik ben blij met hoe de test verliep, maar dit veranderd niet mijn gedachten ten opzichte van wildcards. Dit is iets wat ik niet van plan ben om te gaan doen.’ 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.