dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stoner wereldkampioen!

Op zijn verjaardag en in zijn geboorteland Australië heeft Casey Stoner vandaag de GP op Phillip Island gewonnen. Dit maakt hem wereldkampioen MotoGP 2011 en daarmee pakt de jarige coureur zijn tweede WK-titel in de koningsklasse.

De 26-jarige Repsol Honda coureur begon de race in Australië met een voorsprong van veertig punten in het kampioenschap. Als Stoner de eerste plek zou binnenslepen, had Jorge Lorenzo genoeg aan een podiumplaats om nog enige hoop op de titel te mogen koesteren. Helaas voor hem crashte hij in de wam-up ronde en was de Yamaha-rijder geen concurrentie meer voor Stoner.

Stoner  vertrok vanaf pole een nam direct de leiding in handen. Hij sloeg een gat van twee seconden op de toen tweede liggende Nicky Hayden. Stoner bouwde zijn voorsprong uit tot ongeveer vijf seconden en hield dit vast tot de finish. Het was  een spectaculaire race met veel valpartijen door de regen, die met bakken uit de hemel kwam. Marco Simoncelli leek hier weinig last van te hebben en kon een tweede podiumplaats bemachtigen. Derde werd Andrea Dovizioso.

Foto: 2snap
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDakar Preproloog
Volgend artikelVernieuwde website VTOtc

Gerelateerde artikelen