Stoner wereldkampioen!

Op zijn verjaardag en in zijn geboorteland Australië heeft Casey Stoner vandaag de GP op Phillip Island gewonnen. Dit maakt hem wereldkampioen MotoGP 2011 en daarmee pakt de jarige coureur zijn tweede WK-titel in de koningsklasse.

De 26-jarige Repsol Honda coureur begon de race in Australië met een voorsprong van veertig punten in het kampioenschap. Als Stoner de eerste plek zou binnenslepen, had Jorge Lorenzo genoeg aan een podiumplaats om nog enige hoop op de titel te mogen koesteren. Helaas voor hem crashte hij in de wam-up ronde en was de Yamaha-rijder geen concurrentie meer voor Stoner.

Stoner  vertrok vanaf pole een nam direct de leiding in handen. Hij sloeg een gat van twee seconden op de toen tweede liggende Nicky Hayden. Stoner bouwde zijn voorsprong uit tot ongeveer vijf seconden en hield dit vast tot de finish. Het was  een spectaculaire race met veel valpartijen door de regen, die met bakken uit de hemel kwam. Marco Simoncelli leek hier weinig last van te hebben en kon een tweede podiumplaats bemachtigen. Derde werd Andrea Dovizioso.

Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.