dinsdag 16 juli 2024

‘Suzuki uit de MotoGP’ UPDATE

UPDATE 18-11-2011
Het is nu echt officieel, er staat de komende twee jaar geen Suzuki aan de start in de MotoGP. De Japanse fabrikant laat in een persbericht weten dat de financiële crisis, de ongunstige wisselkoers van de Yen en de natuurrampen die Japan te verwerken kreeg aan de basis liggen van dit besluit.

Gelukkig werd ook bevestigd dat Suzuki er in 2014 weer bij is. Met een volledig nieuwe machine. De motorcross en het WK Superbike alsmede het WK Endurance blijven redelijk buiten schot als was de ondersteuning daar al niet te vergelijken met de manier waarop de fabriek werkte in de MotoGP.

UPDATE 17-11-2011
Het is ook over en uit voor het Alstare Suzuki-team in het WK Superbike. Dit meldt teambaas Francis Batta in een interview met het toonaangevende Cycle News. De reden van het slechte nieuws is dat Suzuki opnieuw geen fabriekssteun wil geven. Dit verklaart ook meteen waarom Crescent Suzuki gisteren bekend maakte komend SBK-seizoen samen te gaan werken met Yoshimura. Eerder deze week stopte Suzuki al de activiteiten in de MotoGP.

Batta had wel kunnen overstappen naar een andere fabrikant, onder andere Kawasaki en Yamaha hadden interesse. De Belg legde deze mogelijkheden naast zich neer vanwege zijn loyaliteit aan Suzuki. Alleen MV Agusta had een optie geweest maar de leiding van de Italiaanse fabrikant heeft nooit gereageerd op telefoontjes van Batta. Een officieel persbericht wordt binnenkort verwacht.

BERICHT 14-11-2011
Het is over en uit in de MotoGP voor Suzuki. Althans, dat weet GP Week te melden. Volgens het gratis online magazine had organisator Dorna afgelopen week een deadline gesteld. Die deadline schijnt Suzuki niet gehaald te hebben. Een officieel bericht wordt deze week verwacht.

Monteurs hebben volgens GP Week in ieder geval al te horen gekregen dat ze naar een andere baan moeten uitzien. Ook voor Randy de Puniet (foto) geldt dat. De Fransman reed afgelopen week op Valencia met de Suzuki van dit jaar en deed dat helemaal niet slecht.

Eerder nam Alvaro Bautista al afscheid vanwege de onzekerheid. De kans dat De Puniet nu naar het WK Superbike overstapt, wordt steeds groter. Een CRT-team of overstappen naar de Moto2 ziet de kleurrijke Fransoos in ieder geval niet zitten.

Teambaas Paul Denning zou wel hebben laten weten dat Suzuki in 2014 weer terug wil keren. De tussenliggende twee seizoenen worden in dat geval gebruikt om een 1000cc klaar te stomen. Of dat een V4, gelijk de huidige GSV-R is, of een vier-in-lijn wordt, zal pas later duidelijk zijn maar iedereen gaat uit van een nieuw ontwikkelde vier-in-lijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen