woensdag 28 februari 2024

Super vrijwilliger TT Circuit

Voor super vrijwilliger Riekent Jongman (80) van het TT Circuit Assen was het dit jaar een wel heel bijzondere Goede Vrijdag. Volstrekt onverwacht werd Jongman vanwege zijn nooit aflatende ijver en zo’n 57 jaren trouwe dienst op het TT Circuit Assen geridderd voor de bewezen diensten. De versierselen  behorende bij de Orde van Oranje Nassau werden hem die dag tijdens een speciale bijeenkomst opgespeld door burgemeester van de gemeente Assen Sicko Heldoorn.

Riekent Jongman fungeerde van 1955 tot en met 1959 als assistent-baancommissaris. Vanaf 1960 werd hem die functie volledig toebedeeld. In 1978 kreeg Riekent het toezicht op het rennerskwartier om vervolgens een jaar later de taak als assistent riders info op zich te nemen.

Vanaf 1992 veranderde de opzet van de TT. Het circuit werd in dat jaar eveneens permanent afgesloten voor het doorgaande verkeer. Riekent Jongman werd als hoofd algemene dienst aangesteld. Uiteindelijk belandde de super vrijwilliger vorig jaar in het tijdwaarnemershuis waar hij tot op de dag van vandaag de scepter zwaait.

Namens MOTOR.nl gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen