woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Sykes wint laatste WSBK

Kawasaki-rijder Tom Sykes nam bij de tweede race van het laatste raceweekend van 2012 meteen de leiding, met achter hem Eugende Laverty, Carlos Checa, Jonahtan Rea en Sylvain Guintoli. Guintoli wist de plaats van Laverty over te nemen en ook Rea reed zich naar voren, naar de derde plek. Daarachter probeerde Laverty dichterbij te komen, terwijl het gat naar de vijfde man, Checa, steeds groter werd.
Door een highsider van BMW-rijder Marco Melandri, schrok Loris Baz en ging ook onderuit. Max Biaggi, die op een tiende plaats reed kreeg daardoor twee plekken cadeau. Rea wist in het slotakkoord de tweede plaats over te nemen van Guintoli, maar kon geen aanval meer plaatsen op Sykes. Sykes pakte de overwinning. Rea kwam als tweede over de finish en derde werd Guintoli. Laverty pakte de vierde plaats voor teamgenoot Biaggi. Daarna volgden Davide Gigugliano, Checa, Chaz Davies, Ayrton Badovini en Leon Camier.

Biaggi is met 358 punten wereldkampioen geworden van het FIM World Superbike 2012. Met slechts 0,5 punten verschil is Sykes tweede geworden. Melandri staat op de derde plaats met 328,5 punten. Checa (287,5) stelt de vierde plek veilig en op plaats vijf staat Rea (278,5).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen