Talent naar Spanje

Om talenten nog meer kans te geven, heeft de KNMV een toekomstplan bekend gemaakt, waarin de professionele begeleiding door bondscoaches Leon Giesbers en Barry Veneman is aangevuld met trainingsstages in Spanje. In Congrescentrum Papendal maakte de motorbond, samen met TT Circuit Assen, bekend hoe zij gezamenlijk aan de weg timmeren om meer rijders op topniveau te laten doorbreken.

In navolging van het succesvolle programma dat de jonge motocrossers de laatste jaren hebben gevolgd, zijn nu ook de wegracecoureurs op een meer intensieve wijze aan de beurt. KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Er wordt al hard gewerkt aan de generatie crossers ná Jeffrey Herlings en in de wegrace hebben wij ook de ambitie om jonge rijders op weg te helpen naar de toptien op WK-niveau. Dat vergt de komende jaren een aanzienlijke investering van ons als motorbond en veel inzet van de sporters zelf.”

De rijders die deel uitmaken van de nationale selecties zullen begin 2012 enkele weken in Spanje verblijven om daar te trainen. Voor de wegracecoureurs betekent dit dat zij kostbare ervaring op enkele racecircuits kunnen opdoen op een moment dat dit in Noord-Europa niet mogelijk is. De crossers rijden op hun beurt op een circuit met harde ondergrond, zodat ze nog beter zijn voorbereid op de internationale competitie.

Het is de bedoeling om in de komende jaren de trainingsstages in Spanje te intensiveren voor beide groepen sporters. Om de wegracecoureurs beter te laten doorgroeien heeft de KNMV ook contact gelegd met Dorna. Dit organisatiebureau zal kunnen bemiddelen om Nederlandse rijders in het Spaans Open te laten rijden. Deze internationale competitie wordt beschouwd als de beste opstap naar de Grand Prix. 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.