Duopassagier verboden in Honduras

Achterop de motor of brommer springen is er niet meer bij in Honduras. Het Centraal-Amerikaanse land, met het allerhoogste moordcijfer ter wereld, verbiedt per direct het meenemen van een duopassagier. Zo probeert de staat het groeiende aantal brutale liquidaties in het verkeer te verminderen.

Het parlement in de hoofdstad Tegucigalpa ging akkoord met de nieuwe wetgeving. “Gezien de algemene veiligheidssituatie, denken we dat het juiste antwoord is om voortaan nog maar één persoon op een motor toe te laten’’, zei Pompeyo Bonilla, de minister van Veiligheid, in debat met de volksvertegenwoordigers.

Alleen echtgenotes en kleine kinderen achterop meenemen wordt nog door de vingers gezien, voegde president Porfirio Lobo er aan toe. Zo meldt de Hondurese krant La Prensa. Het passagiersverbod ligt gevoelig in het arme land omdat veel Hondurezen motor of brommer gebruiken omdat het goedkoper is dan auto en bus.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.