zaterdag 20 april 2024

Duopassagier verboden in Honduras

Achterop de motor of brommer springen is er niet meer bij in Honduras. Het Centraal-Amerikaanse land, met het allerhoogste moordcijfer ter wereld, verbiedt per direct het meenemen van een duopassagier. Zo probeert de staat het groeiende aantal brutale liquidaties in het verkeer te verminderen.

Het parlement in de hoofdstad Tegucigalpa ging akkoord met de nieuwe wetgeving. “Gezien de algemene veiligheidssituatie, denken we dat het juiste antwoord is om voortaan nog maar één persoon op een motor toe te laten’’, zei Pompeyo Bonilla, de minister van Veiligheid, in debat met de volksvertegenwoordigers.

Alleen echtgenotes en kleine kinderen achterop meenemen wordt nog door de vingers gezien, voegde president Porfirio Lobo er aan toe. Zo meldt de Hondurese krant La Prensa. Het passagiersverbod ligt gevoelig in het arme land omdat veel Hondurezen motor of brommer gebruiken omdat het goedkoper is dan auto en bus.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen