zaterdag 15 juni 2024

Ten Kate Racing presenteert legendarische kleurstelling voor Assen

Dominique Aegerter zal tijdens de thuisrace van het Nederlandse team in actie komen op een speciale geel-zwarte Ten Kate Racing Yamaha R6. Deze speciale #ProjectYellow kleurstelling werd donderdagmiddag gepresenteerd op het TT Circuit Assen. In deze legendarische uitvoering komt het verleden en heden van zowel Ten Kate Racing als Yamaha perfect samen.

Wie aan de kleuren van Ten Kate Racing denkt, en zeker in combinatie met het verleden, denkt aan geel-zwart. In 2002, 2003 en 2004 wist Ten Kate Racing als privéteam hun eerste drie wereldtitels op rij te scoren in deze geel-zwarte kleurstelling met Fabien Foret, Chris Vermeulen en Karl Muggeridge. Ten Kate Racing stond door dit uitzonderlijke succes ineens en voor altijd op de wereldkaart van de motorsport. Later toen Ten Kate Racing een Honda fabrieksteam werd verdween deze livery op de motor, maar bleven geel en zwart de kleuren waar het hele bedrijf Ten Kate altijd mee geassocieerd zou worden.

Ook Yamaha, het merk waar Ten Kate Racing sinds 2019 meer racet, heeft een rijke geschiedenis met deze kleurstelling. Toen Yamaha Racing haar 50-jarig jubileum vierde in 2005 werden de MotoGP fabrieksmotoren van Valentino Rossi en Colin Edwards uitgevoerd in het geel met zwart. Dit was de kleurstelling waar Kenny Roberts van 1978 t/m 1980 driemaal op rij de 500cc wereldtitel had gewonnen.

Kervin Bos optimistisch voor Assen

De 2021 editie van de WorldSBK Assen is een bijzondere voor Ten Kate Racing om meerdere redenen. Het is de eerste keer dat Ten Kate Racing met Yamaha zal rijden en dan nog wel in de World Supersport, de klasse waarin het team in het verleden negen wereldtitels scoorde. Daarnaast is het de eerste thuisrace van Ten Kate Racing sinds 2018. In 2019 kwam het evenement voor het nieuwe Yamaha team te vroeg en vorig jaar werd het evenement niet verreden door de coronasituatie. Daarom wil Ten Kate Racing Yamaha iets speciaals doen in Assen en dat gaat gebeuren met de geel-zwarte kleurstelling onder de naam #ProjectYellow waar Dominique Aegerter mee zal racen. Een kleurstelling met een knipoog naar het verleden, maar ook zeker naar het heden; een toekomst met Yamaha!

Dominique Aegerter: “Je had mij niet blijer kunnen maken dan met deze prachtige kleurstelling. Geel is mijn favoriete kleur en ik kan niet wachten om met deze livery te rijden. Het zijn de kleuren waar Ten Kate Racing een rijke historie mee heeft en veel succes mee heeft behaald. Het is een bijzonder weekend voor het team aangezien ze sinds lange tijd weer een thuisrace in Assen hebben. Ik hoop met deze prachtige livery van de Yamaha R6 te scoren in Assen!”

Teammanager Kervin Bos: “Het is onze eerste thuisrace als Ten Kate Racing Yamaha. Wij wilden graag iets speciaals doen en dat is #ProjectYellow geworden. Deze kleurstelling heeft eigenlijk alles. Het is een combinatie van de rijke historie van Ten Kate Racing, maar ook van Yamaha, en het staat symbool voor onze toekomst samen. Doordat onze WK-leider Dominique Aegerter eenmalig met deze kleurstelling gaat rijden, sluiten we een historische periode af en gaan we daarna officieel verder in het blauw van Yamaha. We hopen dat de fans en onze partners dit bijzondere project kunnen waarderen. Uiteraard vergeten we Galang niet. Voor hem gaan we iets speciaals organiseren tijdens zijn thuisrace in Indonesië.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen