Yamaha’s GP-feest

Yamaha Racing viert dit jaar haar vijftigste jaar deelname aan de GP’s. Deze mijlpaal wordt tijdens de 81ste TT van Assen uitgebreid gevierd met een aantal bijzondere activiteiten. Yamaha zal namelijk haar erfgoed tonen met een expositie van alle klassieke Yamaha GP-racers en een parade op het TT Circuit Assen.

De Yamaha Expositie toont een unieke verzameling van veertien motoren met inbegrip van de 1965 250cc RD56 van de toenmalige wereldkampioen Phil Read. De motoren, allen origineel en in perfecte staat, zijn afkomstig van het Yamaha museum (Yamaha Communication Plaza) in Japan, Yamaha Motor Racing Srl en van de Ferry Brouwer Yamaha Classic Racing Team collectie.

De presentatie van al die bijzondere Yamaha-klassiekers wordt ondersteund door historische objecten, unieke foto's en video's van de geschiedenis. De expositie vindt plaats in het evenementencentrum 'De Bonte Wever’ in Assen, op 2,5 km van het TT Circuit, en zal voor het publiek geopend zijn vanaf donderdag 23 tot en met maandag 27 juni 2011. De toegang voor deze expositie is gratis, voor openingstijden verwijzen wij je naar www.yamaha-racing.com.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?