donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Yamaha’s GP-feest

Yamaha Racing viert dit jaar haar vijftigste jaar deelname aan de GP’s. Deze mijlpaal wordt tijdens de 81ste TT van Assen uitgebreid gevierd met een aantal bijzondere activiteiten. Yamaha zal namelijk haar erfgoed tonen met een expositie van alle klassieke Yamaha GP-racers en een parade op het TT Circuit Assen.

De Yamaha Expositie toont een unieke verzameling van veertien motoren met inbegrip van de 1965 250cc RD56 van de toenmalige wereldkampioen Phil Read. De motoren, allen origineel en in perfecte staat, zijn afkomstig van het Yamaha museum (Yamaha Communication Plaza) in Japan, Yamaha Motor Racing Srl en van de Ferry Brouwer Yamaha Classic Racing Team collectie.

De presentatie van al die bijzondere Yamaha-klassiekers wordt ondersteund door historische objecten, unieke foto's en video's van de geschiedenis. De expositie vindt plaats in het evenementencentrum 'De Bonte Wever’ in Assen, op 2,5 km van het TT Circuit, en zal voor het publiek geopend zijn vanaf donderdag 23 tot en met maandag 27 juni 2011. De toegang voor deze expositie is gratis, voor openingstijden verwijzen wij je naar www.yamaha-racing.com.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen