Toni Bou naar die tiende Indoor-titel?

De trial-wereld is voor velen een onbekende, maar bij eenieder die het ziet valt de mond open van de machtige kunsten die de heren trial-rijders ten tonele brengen. Alleen je hebt altijd baas boven baas, en in het WK Trial is dat absoluut Spanjaard Toni Bou, die morgen in Marseille voor zijn tiende Indoor Trial-wereldtitel kan gaan.

Toni Bou heeft zijn teller voor de reguliere Trial-wereldkampioenschappen al op negen stuks staan en voor het Indoor Trial-kampioenschap staat de teller op een zelfde getal, maar morgen kan hij voor de tiende (!) keer op rij het WK op zijn naam schrijven. Dat zou het totaal tot 19 wereldkampioenschappen brengen, een waanzinnig aantal.

Met een tweede plaats tijdens de laatste wedstrijd in Oostenrijk deed hij evengoed goeie zaken om in Marseille zonder al te veel druk een gooi te gaan doen. Het is dan ook meer gelegen aan wat zijn concurrenten doen, dan wat Bou zelf laat zien. Uiteraard moet hij niet te veel fouten maken, maar de Spanjaard staat bekend om zijn haast foutloze aanpak, dus dat zit snor. Nee, zijn concurrenten zullen risico’s moeten nemen willen ze de Repsol Honda-rijder op zijn Montesa ervan weerhouden die tiende indoor te pakken.

De laatste ronde van het Indoor-seizoen vangt morgenavond aan om 20.30 uur, rond 21.30 uur weten we of Bou die felbegeerde titel te pakken heeft.

Zou dat gaan vervelen, zo vaak wereldkampioen worden? Wij zullen het nooit ervaren.

[justified_image_grid ids=23583,23584,23585,23586]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.