zaterdag 24 februari 2024

Toprak Razgatlıoğlu vliegt hoog boven de Dark Canyon op z’n BMW F 900 GS

Toprak Razgatlıoğlu, de kampioen van het 2021 FIM Wereldkampioenschap Superbike, ging off-road in het Kemaliye-district van Türkiye – de Dark Canyon, samen met Ayhancan Güven, een deelnemer aan de vierwielige DTM-raceserie.

Dark Canyon staat bekend als een van ’s werelds diepste ravijnen en is een iconische baan voor motorrijders en autoliefhebbers van over de hele wereld.

Mission Impossible 7: Tom Cruise doet megastunt met motor in Noorwegen

Opgenomen in UNESCO’s Voorlopige Lijst van Werelderfgoedlocaties in 2021, is Dark Canyon een van ’s werelds meest formidabele routes met 38 met de hand gemaakte tunnels, berucht binnen de motorsportgemeenschap om zijn uitdagende obstakels.

Het ravijn is ongeveer 25 kilometer lang, ruim een kilometer diep en heeft een basis die versmalt tot 10-15 meter, met steile hellingen die zorgen voor een fascinerend en uitdagend landschap.

Voor het eerst verlieten deze twee circuitracers hun comfortzone en waagden ze zich aan off-road racen. In een wedstrijd vol adrenaline daagden ze elkaar uit om hun grenzen te verleggen.

Afbeelding: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen