TRANSFERS WK SUPERSPORT 2012

Rijders die al langer hun contract getekend hebben, zijn Eduard Blokhin en Oleg Pozdneev. Zij komen uit op de Yamaha van RivaMoto. Sam Lowes maakt de overstap van het Parkalgar Honda Team naar het Bogdanka Honda team (met uiteindelijk dezelfde teameigenaar) en wordt daar teamgenoot van Pawel Szkopek, die aan zijn tweede seizoen in het WK Supersport begint. Bij het PTR Team wordt het druk. Matthew Scholtz, Patrick Jacobsen en Martin Jessopp waren al bevestigd, maar nu heeft het team ook Ronan Quarmby onder contract staan. De Zuid-Afrikaan mocht al een keer invallen bij het HANNspree Ten Kate Honda Team, waarna hij vorig jaar zijn eerste volledige seizoen in het WK reed. Quarmby zat op een Triumph en kwam uit voor het Suriano Racing Team. Opvallend is de terugkomst van de Turk Kenan Sofuoglu in de Supersport. De voormalig Moto2-coureur vormt samen met Sheridan Morais het Kawasaki World Supersport Team. De Zwitser Thomas Caiani heeft een contract getekend bij Kuja Racing. Het Intermoto Step Kawasaki (het voormalige Step Racing Team) is overgenomen door twee Fransmannen en koos meteen voor een ander merk. Volgend jaar komen Fabien Foret en Romain Lanusse uit op een Kawasaki ZX-6R. Iemand anders die ook op een Kawa gaat zitten, is Joshua Day voor het Kawasaki GO Eleven Team. Coureur en rijder zijn beide afkomstig uit het EK Superstock 600. Eveneens uit die klasse komt Pata By Martini met Claudio Quintarelli naar de Supersport. WTR Ten 10 Team, afkomstig uit het WK 125 cc, gaat er volgens jaar bij zijn in het WK Supersport, maar er zijn nog geen rijders gecontracteerd.

Voorlopige startlijst:
Sheridan Morais – Kawasaki World Supersport
Kenan Sofuoglu – Kawasaki World Supersport
Sam Lowes – Bogdanka Honda
Pawel Szkopek – Bogdanka Honda
Matthew Scholtz – PTR
Patrick Jacobsen – PTR
Martin Jessopp – PTR
Ronan Quarmby – PTR
Eduard Blokhin – RivaMoto
Oleg Pozdneev – RivaMoto
Claudio Quintarelli – Pata by Martini 
Joshua Day – Kawasaki GO Eleven Team
Thomas Caiani – Kuja Racing
Fabien Foret – Intermoto Step Kawasaki
Romain Lanusse – Intermoto Step Kawasaki
 
Foto: Kawasaki Racing Team
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.