donderdag 18 april 2024

TT-Assen uitslag Moto3: eerste GP-zege Sasaki

Ayumu Sasaki brak een maand voor de TT Assen zijn beide sleutelbenen bij een crash in Mugello. Een ‘normaal persoon’ zou dan nog niet aan racen denken, laat staan je eerste Grand Prix winnen. Sasaki deed dat wel op het TT Circuit Assen, nadat de Japanner een dag eerder zijn tweede pole position uit zijn carrière had behaald. De spannende Moto3-race werd in de laatste ronde beslist. De kopgroep bestond lang uit negen rijders, van wie er slechts vijf aan de finish kwamen. Met nog vijf ronden te gaan kwam Dennis Foggia ten val, waardoor de Italiaan zijn titelaspiraties voorlopig in de ijskast kan zetten. In de laatste ronde gingen ook Jaume Masia, John McPhee en het 16-jarige talent David Muñoz onderuit. Izan Guevara deed veel kopwerk en leek daardoor een goede kans te maken op zijn derde zege op rij. In de laatste ronde viel de GasGas-coureur wat terug, maar wist toch nog terug te komen naar een tweede plaats. Teamgenoot Sergio Garcia reed lang aan de staart van de kopgroep, maar profiteerde van de chaos in de slotronde en kwam als derde over de finish. Het GasGas Aspar Team gaat met een zeer ruime voorsprong de zomerstop in met Garcia aan de leiding in het klassement, drie punten voor Guevara. Het verschil naar nummer drie Foggia is maar liefst 67 punten.

Uitslag MOTO3 Nederland:

1. Ayumu Sasaki (J), Husqvarna; 2. Izan Guevara (E), GasGas; 3. Sergio Garcia (E), GasGas; 4. Tatsuki Suzuki (J), Honda; 5. Xavier Artigas (E), CFMoto.

WK-stand (na 11 van 20 races):

1. Garcia, 182 punten; 2. Guevara, 179; 3. Foggia, 115; 4. Sasaki, 113; 5. Masia, 107.

Fotografie Henk Keulemans, Joop van der Weide

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen