maandag 29 mei 2023

TT-nacht in Assen fors drukker dan verwacht

De traditionele TT-nacht trok in de nacht van vrijdag op zaterdag fors meer motorliefhebbers naar Assen dan de organisatie had verwacht. Volgens de gemeente en politie waren er op het drukste moment zo’n 70.000 mensen in het centrum van Assen. De organisatie had er ongeveer 50.000 verwacht.

In vergelijking met 2011 waren er 15.000 bezoekers meer. Volgens een woordvoerder van de politie was de sfeer goed en verliep het evenement zonder grote incidenten. De politie verrichtte 12 arrestaties voor zaken als belediging van agenten, vechtpartijen of kleine vernielingen. Een man kreeg 500 euro boete voor belediging van een politieagent. Alle arrestanten zijn in de loop van de nacht weer vrijgelaten. Vorig jaar pakte de politie 31 mensen op.

Wel hebben agenten vrijdagavond tientallen motorrijders bekeurd die de kentekenplaat van hun voertuig hadden omgebogen. Op die manier dachten ze geen boete thuis te krijgen, als ze zouden worden geflitst. Het verbuigen van de plaat kostte ze echter 120 euro.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image