22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Deroue op tandvlees naar vijfde plaats

Scott Deroue heeft gezien zijn opgelopen blessure, hij viel met zijn scooter, en het daarmee gepaard gaande ongemak voor een kleine sensatie gezorgd door na een spannende strijd met een achterstand van 0,7 seconde op de winnaar als vijfde te worden afgevlagd.

Deroue zat vanaf de eerste ronde in de kopgroep die aanvankelijk bestond uit zestien man maar naarmate de race vorderde slonk tot tien rijders. Halverwege had Deroue alle mazzel van de wereld dat hij de gevallen Baldassari kon ontwijken maar de aansluiting leek weg. Toch wist Deroue samen met de Brit Bradley Ray de aansluiting te hervinden en zo begon een groep van tien rijders aan de laatste ronde. Deroue lag op plaats acht maar zag een goede uitrempoging in de Timmerbocht beloond met een vijfde plek.

In de uitrijronde deed zich nog een bijzonder vreemd incident voor. Deroue zwaaide naar publiek, keek achterom en zag tot zijn verbazing een wheely van de Portugees Lopez eindigen op zijn motor waardoor hij ten val kwam. Gezien zijn eerder val precies wat hij niet nodig had.

Deroue: “Met een vijfde plek was ik normaal al tevreden maar nu helemaal. Ik heb voor mijn gevoel gewoon een goede race gereden en heb niet veel verloren op Oettl en Alt in de tussenstand. Vergeet niet dat die jongens voor het derde seizoen deelnemen en meer ervaring hebben. En ondanks alles heb ik mijn PR verbeterd naar 1.48.2. Prachtig trouwens dat er zoveel enthousiast publiek is blijven zitten. Op naar de tweede race.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen