Deroue op tandvlees naar vijfde plaats

Scott Deroue heeft gezien zijn opgelopen blessure, hij viel met zijn scooter, en het daarmee gepaard gaande ongemak voor een kleine sensatie gezorgd door na een spannende strijd met een achterstand van 0,7 seconde op de winnaar als vijfde te worden afgevlagd.

Deroue zat vanaf de eerste ronde in de kopgroep die aanvankelijk bestond uit zestien man maar naarmate de race vorderde slonk tot tien rijders. Halverwege had Deroue alle mazzel van de wereld dat hij de gevallen Baldassari kon ontwijken maar de aansluiting leek weg. Toch wist Deroue samen met de Brit Bradley Ray de aansluiting te hervinden en zo begon een groep van tien rijders aan de laatste ronde. Deroue lag op plaats acht maar zag een goede uitrempoging in de Timmerbocht beloond met een vijfde plek.

In de uitrijronde deed zich nog een bijzonder vreemd incident voor. Deroue zwaaide naar publiek, keek achterom en zag tot zijn verbazing een wheely van de Portugees Lopez eindigen op zijn motor waardoor hij ten val kwam. Gezien zijn eerder val precies wat hij niet nodig had.

Deroue: “Met een vijfde plek was ik normaal al tevreden maar nu helemaal. Ik heb voor mijn gevoel gewoon een goede race gereden en heb niet veel verloren op Oettl en Alt in de tussenstand. Vergeet niet dat die jongens voor het derde seizoen deelnemen en meer ervaring hebben. En ondanks alles heb ik mijn PR verbeterd naar 1.48.2. Prachtig trouwens dat er zoveel enthousiast publiek is blijven zitten. Op naar de tweede race.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.