donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TT-race 125cc zonder leider Terol

Nicolas Terol heeft zich zaterdag teruggetrokken voor de race in de 125cc bij de TT van Assen. Een flinke tegenslag voor hem want hij is de leider in het wereldkampioenschap. De coureur van Aprilia heeft door een val op vrijdag zijn rechterpink gebroken.

De Spanjaard liep de kwetsuur op in de ochtendtraining, maar hij besloot toch van start te gaan in de kwalificatierace. Toen hij daar met een gangetje van 200 kilometer per uur nogmaals hard onderuit ging, werd de blessure alleen maar erger.

Terol zal ondanks dat hij een Grote Prijs overslaat leider blijven in het WK-klassement van de 125cc. Hij heeft 35 punten voorsprong op de nummer twee, de Duitser Jonas Folger. Folger start straks vanaf plaats acht

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen