TT-race 125cc zonder leider Terol

Nicolas Terol heeft zich zaterdag teruggetrokken voor de race in de 125cc bij de TT van Assen. Een flinke tegenslag voor hem want hij is de leider in het wereldkampioenschap. De coureur van Aprilia heeft door een val op vrijdag zijn rechterpink gebroken.

De Spanjaard liep de kwetsuur op in de ochtendtraining, maar hij besloot toch van start te gaan in de kwalificatierace. Toen hij daar met een gangetje van 200 kilometer per uur nogmaals hard onderuit ging, werd de blessure alleen maar erger.

Terol zal ondanks dat hij een Grote Prijs overslaat leider blijven in het WK-klassement van de 125cc. Hij heeft 35 punten voorsprong op de nummer twee, de Duitser Jonas Folger. Folger start straks vanaf plaats acht

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.