dinsdag 23 juli 2024

TT wildcard voor Bryan Schouten

In 2012 is een nieuw reglement van kracht, waarbij door de nationale motorbond slechts één wildcard per Grand Prix-klasse aangevraagd mag worden. De FIM heeft als overkoepelende bond ook een wildcard en die werd voor Assen uitgedeeld aan de Spanjaard Julian Miralles.

Namens de KNMV is de keuze gevallen op de 17-jarige Bryan Schouten, die ook deel uitmaakt van de wegraceselectie van bondscoach Barry Veneman. Schouten komt uit voor het Dutch Racing Team, is afkomstig uit Zevenbergen en werd in 2011 kampioen in het ONK 125cc. Het jonge talent maakte zijn WK-debuut in 2011 toen hij in de 125cc TT als 22ste en beste Nederlander eindigde. Afgelopen zondag won Schouten nog de Moto3-race in Hengelo.

Voor de Moto2 is geen wildcard aangevraagd door een rijder. Michael van der Mark, die vorig jaar nog op de TT in Assen van de partij was in deze klasse, is niet beschikbaar vanwege verplichtingen bij het EK Superstock 600 in Aragon. Jasper Iwema, die afgelopen weekend in de Grand Prix van Le Mans zevende werd, heeft in 2012 een vaste startplaats in de Moto3-klasse.

Foto: Ad van de Graaf
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen