Twee Nederlanders op het TT-podium – Terugblik

Twee Nederlanders op het TT-podium, het gebeurde in 1994. De racedag werd opvallend genoeg geopend met de 250cc-race. Ver achter de rug van een oppermachtige Max Biaggi (Aprilia), knokten vijf coureurs om de twee andere podiumplaatsen. Dat waren Ralf Waldmann, Nobuatsu Aoki, Jean-Michel Bayle, Tadayuki Okada en Wilco Zeelenberg, die tot dat moment een lastig seizoen had. Maar racen voor eigen publiek zorgt voor speciale krachten. Toen voor de laatste keer voor de Geert Timmer-bocht moest worden geremd, deed Aoki dit te laat en schoot hij door in het gras. Zeelenberg (Honda) profiteerde hier optimaal van en pakte zo achter Okada ...
Twee Nederlanders op het TT-podium, het gebeurde in 1994. De racedag werd opvallend genoeg geopend met de 250cc-race. Ver achter de rug van een oppermachtige Max Biaggi (Aprilia), knokten vijf coureurs om de twee andere podiumplaatsen. Dat waren Ralf Waldmann, Nobuatsu Aoki, Jean-Michel Bayle, Tadayuki Okada en Wilco Zeelenberg, die tot dat moment een lastig seizoen had. Maar racen voor eigen publiek zorgt voor speciale krachten. Toen voor de laatste keer voor de Geert Timmer-bocht moest worden geremd, deed Aoki dit te laat en schoot hij door in het gras. Zeelenberg (Honda) profiteerde hier optimaal van en pakte zo achter Okada een totaal onverwachte derde plaats. Daarop gingen 120.000 toeschouwers uit hun dak. Dat deden ze nogmaals tijdens de 125cc-race die na de 500cc-wedstrijd werd verreden. Gestart vanaf de achtste positie, nestelde Loek Bodelier (Honda) zich totaal onverwacht in de kopgroep. De Nederlander reed hierin zelfs een tijdje aan de leiding! Die positie kon hij niet houden, maar door achter de Japanner Takeshi Tsujimura (Honda) en de Spanjaard Jorge Martinez (Yamaha) te finishen was het tweede (onverwachte) 'Oranje-brons' bij deze TT een feit! Foto-info FotograafHenk KeulemansJaar1994OnderwerpDutch TT Wetenswaardigheid Hoewel de achtergrond van deze foto ongetwijfeld direct herinneringen oproept aan het oude Assen, is het een wat ongebruikelijke locatie voor deze foto. Maar – zoals altijd bij Henk Keulemans – is daar een goede reden voor: ‘Deze foto heb ik na afloop van de TT gemaakt boven op een truck om zo te voorkomen dat derden zouden “mee knippen”. De tranen van Danilo Petrucci – Terugblik

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?