UPDATE Lorenzo onderweg naar Assen!

 
UPDATE 29-06 11:15
Lorenzo is ook door de tweede medische test gekomen en heeft groen licht gekregen om vanmiddag te starten. Tijdens de Warm Up sessie vanmorgen zette Lorenzo een achtste tijd neer. 
 
‘Eindelijk, we zijn hier gekomen om te racen,’ zegt Lorenzo. ‘In de eerste ronden van de warm up voelde ik veel pijn, vooral tijdens het accelereren en ik de motor goed moest vasthouden. Ik dacht aan opgeven of doorgaan, maar gelukkig ging ik door en nam de pijn per rondje af. Maar, ik heb besloten om te racen’. 
 
‘Finishen zal al een kleine overwinning zijn, maar ik wil tenminste vijf punten halen. Minder punten zal te weinig zijn voor wat ik heb doorstaan. Aan het einde van de race zullen we zien of dit het allemaal waard was’, zegt Lorenzo.  
 
UPDATE 29-06 09:01
Lorenzo heeft op dit moment goedkeuring gekregen van de medische staf om deel te nemen aan Warm Up sessie. Daarna zal worden beoordeeld of hij kan deelnemen aan de race.  
 
BERICHT 28-06
Jorge Lorenzo heeft een succesvolle operatie ondergaan in Barcelona, donderdagnacht hebben ze zijn gebroken linker sleutelbeen gemaakt. 
 
Dr. Zasa zei er het volgende over: ‘De operatie duurde ongeveer twee uur. Tijdens de operatie is er een titanium plaat en zijn er acht schroeven aangebracht om de sleutelbeenbreuk vast te zetten. ’
 
Yamaha heeft aangekondigd dat Jorge Lorenzo onderweg is naar Assen vanuit Barcelona. Na de operatie van vanmorgen heeft het medische team in Barcelona aangeven dat Lorenzo fit genoeg is om te vliegen. Als resultaat daarvan heeft de Spanjaard besloten om meteen terug te keren naar Assen om de rest van het Grand Prix weekend door te brengen met zijn team. Lorenzo zal om drie uur vetrekken uit Barcelona en direct arriveren op luchthaven Groningen.
 
Als Lorenzo weer in Nederland is zal er volgens Yamaha een medisch onderzoek plaats vinden. Er zal niet alleen maar gekeken worden naar de gesteldheid van Lorenzo, maar naar de omstandigheden van het weer. Want Yamaha heeft aangeven dat als het mocht gaan regenen, dan zal Lorenzo zeker niet rijden.
 
Mocht Lorenzo morgen mee doen met de race, dan mag hij door de nieuwe regels starten vanaf de twaalfde plaats. 
 
Wij houden jullie op de hoogte. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.