Valentino Rossi en Petronas SRT: het begin van een nieuw hoofdstuk

Op 1 maart zal de negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi officieel toetreden tot het Petronas Sepang Racing Team, waar Franco Morbidelli hem zal verwelkomen. Op deze datum om 10.30 uur onthult het  Petronas Sepang Racing Team de line-ups van drie categorieën – waaronder het MotoGP-team – op motogp.com.

Fans krijgen op 1 maart de kans om negenvoudig wereldkampioen, Valentino Rossi voor het eerst te zien in de kleuren van de Petronas Yamaha SRT, naast zijn teamgenoot en vriend Franco Morbidelli .

Met het ongelooflijke aantal van 89 overwinningen en 199 podiumplaatsen in de koningsklasse, betreedt de Doctor de Petronas SRT, met de vastberadenheid van iemand die deze toch al sensationele cijfers in de MotoGP wil verhogen .

De vice-wereldkampioen Franco Morbidelli, al sinds 2019 betrokken is bij het Maleisische team, zal proberen samen met Rossi op het podium te komen. De Romein zal dit seizoen een van de hoofdrolspelers zijn die strijden om de titel. Maar voor het zover is zal hij, samen met Valentino Rossi, de sluiers van de Yamaha YZR-M1 trekken en de teamkleuren onthullen waarmee ze in 2021 op circuits over de hele wereld zullen racen.

Franco Morbidelli
Franco Morbidelli, Rossi’s nieuwe teamgenoot.

Naast de coureurs die deelnemen aan de koningsklasse, zullen de Petronas Sprinta Racing- coureurs, Xavi Vierge en Jake Dixon ook worden gepresenteerd. Beide gaan op zoek naar roem, overwinningen en de titel in Moto2. John McPhee en Darryn Binder doen hetzelfde in Moto3.

Na twee jaar in de zwaarste categorie heeft het Maleisische team bewezen een speler te kunnen zijn in de MotoGP. Ondanks de korte geschiedenis zijn de statistieken van het Petronas Yamaha Sepang Racing Team indrukwekkend en omvatten ze twee titels voor het beste onafhankelijke team en de beste onafhankelijke rijder, met 6 overwinningen, 15 podia en 12 polepositions op hun naam.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?