13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Motoropa valt 25 meter diep, gered door kleinkind

‘Je krijgt er zo veel voor terug’ hoor je altijd over (klein)kinderen. Kevin Franklin kan daar als geen ander over meepraten. De 75-jarige motorrijder ging onderuit met zijn motorfiets, viel 25 meter lager en werd pas na urenlang zoeken gevonden door zijn kleindochter.

Hoe Franklin ongezien wist te crashen, is net zo wonderbaarlijk als zijn redding. De senior uit Brisbane reed nota bene in zijn vaste motorgroep toen hij de macht over het stuur verloor. Zijn maatjes moeten toch vaker in hun achteruitkijkspiegels kijken want het ongeval was niemand opgevallen. Dat er iets mis was werd pas duidelijk toen Franklin niet op het afgesproken tijdstip thuis kwam.

Diep in het struikgewas

Een grote zoekactie werd op touw gezet vanaf het laatste punt waar Franklin was gezien. De zoektocht begon om drie uur ’s middags. Pas om half een de volgende ochtend werd de onfortuinlijke Frankin gevonden door zijn kleindochter Terri. Zij reed de hele nacht door de berm terwijl een grote schijnwerper voor zicht zorgde. Helaas lag Franklin zo diep in het struikgewas dat ze hem niet direct zag. Pas toen ze iemand om hulp hoorde roepen, vond ze haar opa.

Geen happy end

Daarmee is het avontuur nog niet over want de bosjes waren zo dicht begroeid dat de hulpdiensten er een hele klus aan hadden om Franklin de ambulance in te krijgen. Met een paar gebroken ribben en een gebroken dijbeen viel de fysieke schade mee. Heeft dit verhaal dankzij een doortastende en volhoudende kleindochter een happy end? Dat ook niet. Franklin besloot na zijn crash de motor in te ruilen voor iets met vier wielen.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen